Zermatt & Matterhorn

Vanuit deze semi-lockdown situatie is het de hoogste tijd voor wat binnenwerk, dus updates. Voor mijn landschapsfotografie zelf hoef ik me niet bovenmatig in te spannen om mensen te ontlopen. Op de meeste plekken waar ik landschappen fotografeer komen niet veel mensen en nog minder op de tijdstippen dat ik fotografeer, dus dat werkt prima. Maar ook zijn er nu opdrachten die nu op standby staan, zoals het fotograferen van activiteiten.

Ik ga ook op pad om de stille stad vast te leggen. Toch wonderlijk om dit mee te maken. Volledig uitgestorven treinstations, Utrecht Science Park waar geen kip meer op staat komt en wel nog wat schapen onverstoort staan te grazen in de wei. Dat en de vele gesloten koffietentjes, restaurants en filmtheaters roepen toch de sfeer op van een spookstad.

Eind feb/begin mrt was ik nog in alle vrijheid in Zermatt. Het hele gebied rond Zermatt zijn waanzinnige bergtoppen, gletjers en alpenweides te vinden. De Matterhorn is bij lange na niet de hoogste berg van de omgeving, maar trekt door zijn vorm en ligging veruit de meeste aandacht. Het kijken naar de Matterhorn verveelt eigenlijk nooit, laat staan het fotograferen van de Matterhorn.

De omstandigheden waren echt winters, met veel sneeuw tot diep in de dalen. Er mooie omstandigheden voor echte winterse platen.

Check de foto’s hieronder! (een aantal zijn van vorig jaar). Wil je een Matterhorn plaat voor aan je muur check dan het Zwitserland deel van mijn shop: https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopalbum/Zwitserland/31232/35922/0 of stuur me een pm via het contactformulier!

Leave a Reply