Nachtvorst in de boomgaard

Terwijl veel van het openbare leven in Utrecht plat ligt en Utrecht Science Park is veranderd in een spookstad gaat het leven op het platteland gewoon door.

Vanwege de nachtvorst in deze nachten zetten tuinders in de Krommerijnstreek alles op alles om de opkomende bloesem op hun fruitbomen te beschermen tegen de vorst.

Ze spuiten daarom water over de boomgaard, dat op zijn beurt bevriest over de knoppen. Bij het bevriezen van water komt warmte vrij, die helpt de bloesem te beschermen tegen de vorst. Daarnaast vormt het ijs ook een isolerende laag, die ook bescherming biedt tegen de kou. Tot zover de wetenschap 🙂

Voor mij als fotograaf is het de eerste keer dat ik dit zie en ik moet eerlijk zeggen dat dit echt waanzinnige omstandigheden zijn om mee te fotografen, er zijn veel mooie details te vinden in de bevroren bloesem en ook de verzamelingen ijspegels en het licht dat daar op schijnt doen wonderen. Grote kans dat ik bij de volgende dagen met nachtvorst weer om 6:30 de wekker zet 😉

Check mijn foto’s hieronder!

Wil je OOK een van de foto’s aan je muur als uitvergroting of (als behang) op je muur, stuur me dan een bericht via het contacformulier!

Leave a Reply