Belle Ile

Het is alijd mooi om terug te komen op Belle Ile! Zo ook deze zomer!

Als fotograaf is normaal gesproken de ruige kant van het eiland de meest spectaculaire plek om te fotograferen. Hoge golven slaan hier terug tegen de rotskust, en de wind blaast het schuim tot ver over die rotsen, althans normaal gesproken. Dit keer was het 29 graden, kraakhelder en er was geen zuchtje wind, laat staan een golf te bekennen. En ook dat was wel gaaf om fotograferen.

Bij de Aiguilles van Port Coton kon je bij het gebrek aan golven veilig over de rotsen beneden bij het strand klimmen en op zoek naar nieuwe composities en het vlakke water zorgde voor een spiegeling van de kleuren in het water.

In het voorjaar was er veel regen gevallen, wat het eiland groener maakte dan dat ik het ooit gezien had. Het grasland en bloemen en planten gingen lekker op alle regen, maar ook de heide ging als een malle en kleurde mooi paars. De foto’s hieronder schoot ik bij Samzun en Pointe des Poulains.

Leave a Reply