Aruba Kalender en Kolibrie

Van de week ben ik teruggekomen van Aruba….met nieuws.

In mijn vele bezoeken aan het eiland in de afgelopen jaren heb ik steeds meer van Aruba ontdekt en natuurlijk heb ik het eiland op mijn manier proberen vast te leggen. Hoog tijd dus voor een……Aruba Kalender!

Inmiddels is er al een proefdruk gemaakt voor de 2023 kalender (beter te vroeg dan te laat ;)), die er niet verkeerd uit ziet. Met nog wat finetuning belooft het weer een topproduct te worden. Hou mijn website in de gaten voor meer nieuws over dit product.

Heb jij interesse in een mooie, duurzame kalender van dit mooie eiland? Laat het me weten.

Kolibrie

Iets dat ik niet wist is dat het Nederlandse spreekwoord “In mei leggen alle vogels een ei” ook in Aruba werkzaam is. En ik had geluk, want in het huis waar we verbleven had een Blenchie (kolibrie) een nestje gebouwd en eieren gelegd onder een overkapping aan het huis. De kolibrie is de kleinste van alle vogelsoorten. Het is moeilijk voor te stellen hoe klein het nestje van de kolibrie is en dan hebben we het nog niet eens over de eieren. Bovendien hebben ze fantastische fluoriserende kleuren, wat ze een van de gaafste soorten maken om te fotograferen. De groene kolibrie is de soort die het meeste voorkomt op het eiland.

De moeder inspecteerde graag de omgeving en haar bewoners en kwam geregeld een paar seconden recht voor je neus vliegen om je te bekijken en vloog dan snel weer door. Om haar in de vlucht te fotograferen was niet te doen. Zittend op het tak pakte veel beter uit. Zie foto’s.

Na een paar weken vlogen de uit de klauwen gegroeide hommels (veel groter waren ze niet) alweer uit.

‘De Wilde Cariben’

Verder is nog meer gaaf nieuws uit de Nederlandse Caribbean. De makers van ‘de Nieuwe Wildernis’ en ‘De Wilde Stad’ gaan een film maken over de natuur in het Caribisch deel van het Nederlandse Koninkrijk. Hoog nodig, want het belooft een gaaf inkijkje te worden in de prachtige natuur uit ons koninkrijk, die veel nederlanders nog nooit gezien hebben. Het regenwoud in Saba, de fantastische onderwaterwereld van Bonaire en de Shoco (holenuil) op Aruba zullen allemaal voorbij komen. Ik wacht nog op een uitnodiging van de productie om te mee te filmen/fotograferen, maar hou ondertussen dit project in de gaten, want deze natuurfilm gaat heel veel mensen verbazen.

Leave a Reply