Carnaval 69

Als fotograaf ben ik gespecialiseerd in natuurfotografie. Ik vind het gaaf om op pad zijn in de natuur en te werken met het licht. Toen ik dit voorjaar aan het fotograferen was voor de nieuwe ARUBA calendar, stond ook het Carnaval op het programma.

Alhoewel ik al veel over het carnaval in Aruba gehoord kan, bleek het nog veel groter, kleurrijker en spectaculairder dat ik had verwacht. Carnaval begint in Aruba al vroeg in het jaar. Vanaf begin januari vinden de eerste optochten plaats en bouwt het langzaam op naar de climax eind februari. Sommige optochten zijn overdag en andere ‘s avonds met, waarin de deelnemers rondlopen met kleurrijk verlichte pakken.

Het laatste carnaval weekend vind de grote parades plaats in Sint Niklaas en Oranjestad. Anders dan het carnaval in Nederland met praalwagens draait het bij het carnaval in Aruba om de mensen zelf en hun spectaculaire outfits. Er lopen duizenden mensen mee, die allemaal waanzinnig gekleed gaan. Langs de kant wordt het feest meegevierd en kijk je je ogen uit, al dan niet door een lens.

Dit jaar vond de 69ste editie van het carnaval in Aruba plaats, hier zijn 69 mijn beelden van Carnaval 69.

Volgend jaar wacht de (waarschijnlijk nog grotere) 70ste van het carnaval in Aruba plaats. Wil je naar Aruba, maar twijfel je wanneer te gaan, dan is de carnavals periode zeker aan te raden, zeker als je van een feestje en/of van fotografie houdt.

Aan het eind van het regenseizoen ligt Aruba er meestal ook mooi groen bij en zijn er ook veel mogelijkheden voor natuurfotografie.

Leave a Reply